Apivita Brightening Face Scrub with Bilberry a Moisturizing and Nourishing Mask with Honey

13.02.2018 08:00


Ďalšia dvojica otestovaných Apivita masiek, tentokrát medovej a rozjasňujúceho peelingu s čučoriedkami, taká celkom fajn kombinácia na zimu. Predchádzajú recenzie na ďalšie masky od Apivita nájdete tu a tu.

Prvá bude Brightening Face Scrub with Bilberry, lebo som ju skúšala ako prvú. Vlastne v tom bola celkom logika a zámer, pôvodne som ich totiž chcela použiť naraz, že najprv si spravím peeling a potom si dám hydratačnú masku. Ale keď som otvorila ako prvú túto fialovú s čučoriedkami, tak som pochopila, že to by bolo celkom zbytočné, keďže táto fialová je vlastne kombinácia hydratačnej masky a peelingu. Dokonca je to podľa mňa viac na strane tej masky, lebo tých peelingových zrniečok tam až tak veľa nie je a sú celkom jemné, určite to nie je žiadne super drsné šúchanie, ako pri niektorých peelingoch, ale veľmi jemné a vlastne ho môžete aj vynechať.

Konzistencia je celkom príjemná, krémová, nie extrémne hustá, na dotyk veľmi jemná s pár zrniečkami, ktoré veľmi neškrabú. Vôňa je svieža a príjemná, skôr ovocná. Peeling sa má používať na čistú pleť a naniesť krúživými pohybmi, to je tá časť s fyzickým peelingom, takže ak nechcete môžete ju aj vynechať. Po nanesení ju treba nechať pôsobiť a nastupuje jemný chemický peeling, ktorý má pleť rozjasniť. Masku môžete nechať pôsobiť 5 minút, popravde ja som ju nechala dlhšie, takých 15 až 20, pretože to je skôr hydratačná maska a bolo mi v nej dobre, pekne sa vpije a príjemne vonia, takže som sa celkom aj pozabudla.

Kľúčové ingrediencie sú:

  • Jemné mandľové a jojobové zrniečka, spolu s jemnými ovocnými kyselinami z čučoriedok, jemne odstraňujú odumreté bunky a tým pleť obnovujú a rozjasňujú.

  • Olivový a mandľový olej pleť hydratujú.

  • Levanduľa, med a panthenol pleť upokojujú a vyživujú.

  • Esenciálne oleje z pomaranča a ruže pleť hydratujú, oživujú a zjemňujú.

Táto maska s čučoriedkami, teda vlastne peeling, nie je najviac super hydratačná maska, ale je príjemná na pleti a pleť po nej nie je vysušená, ale pekne rozjasnená a vyhladená. Nie je to zlé, teda je to celkom dobré, ale nie je to moja super obľúbená od Apivita, možno preto, že tieto fyzické peelingy až tak veľmi nemusím, ale ak máte radi jemný fyzický peeling toto je super a majú ju aj vo väčšom balení v tube, keby sa vám zapáčila.

Druhá je Moisturizing and Nourishing Mask with Honey, ktorú som teda nakoniec používala samostatne. Keďže je s medom tak som čakala, že to bude taká super hutná a výživná maska, ideálna na zimu, ale tá konzistencia ma dosť prekvapila. Je veľmi tekutá, dokonca mám pocit, že z tých Apivita masiek, čo som vyskúšala asi najtekutejšia. Nie je to vôbec hustý krém, ale skôr gél. Vonia jemne sladko po mede a potom tam cítim ešte niečo, čo neviem úplne identifikovať, ale je to taká sviežejšia vôňa, ako zvyčajne bývajú tieto medové záležitosti. Ale stále by som ju zaradila skôr zimným vôňam, je príjemná presne do tohto obdobia by som povedala, bola by z nej veľmi pekná zimná voňavka.

Táto Apivita maska s medom sa má naniesť samozrejme na čistú pleť v bohatej vrstve, na fotke to veľmi nie je vidno, keďže tá gélová konzistencia je viac presvitná, ale naniesla som si ju vo fakt hrubej vrstve. Pôsobiť má 10 minút, ja som ju zase nechala dlhšie, asi 20 minút. Zo začiatku trochu jemne hriala na tvári, bolo to celkom príjemné. Ako všetky masky Apivita sa perfektne vpila, stále si myslím, že je to tým, že vodu v maskách nahradili vodou s výťažkami zo zelénoho čaju a nejakých ďalších gréckych byliniek a preto sa tak nejak lepšie vsiaknu do pleti. Výsledok po tejto medovej maske je hydratovaná, jemná a oddýchnutá pleť, ale skôr je taká zamatová na dotyk, pri ostatných maskách som mala pocit, že je viac žiarivá a vláčnejšia. Možno je to zimou, neviem, ale s výsledkom som bola spokojná.

Kľúčové ingrediencie medovej masky sú:

  • Organické výťažky z medu, bambuckého masla a kyselina hyalurónová pleť hydratujú a vyživujú.

  • Slnečnicový olej a organický olivový olej obshaujú antioxidanty, pleť zjemňujú a pomáhajú regenerovať.

  • Panthenol, vitamín E a pšeničné proteíny majú hydratačné a upokojujúce účinky, ktoré zlepšujú elasticitu pleti.

  • Myrhový esenciálny olej pleť omladzuje a posilňuje. Myrha je inak to, čo tam možno cítim a neviem identifikovať.

Obidve tieto masky sú fajn, ale nebudú moje najobľúbenjšie od Apivita, zatiaľ je naj tá zelená s Aloe Vera a čistiaca so zeleným ílom. Kúpite priamo na Apivita - Bilberry a Honey.



#plet #Apivita #pletova-maska #hydratacna-maska #peeling #exfoliacia #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com